Grillmad på en anderledes måde – men det virker!
Er det efterhånden blevet lidt enformet at grille det samme om og om igen, og nu er det på tide at prøve noget nyt? Få en anderledes grilloplevelse hos os og med Nadin’s opskrift og oplev en nyfundet glæde for grillmad. En noget anderledes, men ufatteligt velsmagende hodog med hjemmelavet pretzelbrød. Whiskey sennep på toppen og popcorn. Præcis, popcorn! Vi ved hvad i tænker, men det holder 100, hvert bid udløser en eksplosion af smag.
Hjemmelavet hotdog pretzelbrød
Til den perfekte hotdog følger naturligvis et perfekt pølsebrød. Ikke flere kedelige pølsebrød fra brugsen, men i stedet friske og hjemmelavede pretzelbrød, som er mere passende til dine perfekte hotdogs!
- Dette skal du bruge til 5 pølsebrød
- 500g mel
- 1 pakke tørgør
- 1 tsk salt
- 1 tsk whiskypeber, kværnet
- 30g smør
- 250-280ml lunken vand
- Natronlud (Apoteket)
- Pretzelsalt
Put mel, tørgær, salt, peber og smør i en skål. Tilsæt vand og ælt det hele til en blank dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Dæk en bageplade med 2 lag bagepapir. Opdel dejen i 5 lige store portioner og form dem til kugler. Lad dem hvile kort dækket med et viskestykke og form derefter til aflange pinde. De lange pinde skal nu flades ud så de bliver ovale. Når du har den ønskede form, lægges de på bagepapiret. Lad dem være tildækket med et viskestykke i yderligere 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180° C varmluft.
Giv dem med natronlud to gange – men brug handsker og vær meget forsigtig.
Skær derefter diagonalt to gange med en skarp kniv og drys med pretzelsalt.
Skal bages i ca. 20-22 minutter. Spray straks med vand efter bagning for at opnå det flotte blanke udseende.
Toppings til dine hotdogs
Nu kommer vi til den rigtigt lækre del af denne opskrift. Nu handler det nemlig om pølsen – bogstaveligt talt. Hvad man ønsker at spise på sin hotdog, er op til en selv, så længe det er lækkert. Hvis man har gæster, er det altid en god idé, at stille lidt forskelligt frem, så man frit kan vælge.
Du skal bruge følgende:
- Pretzelbrød
- Pølser efter eget valg
- Whisky sennep
- Agurkesalat
- Rødløg i fintsnittet tørn
- Persilleblade
- Revet okst, f.eks. krydret cheddar
- Popcorn (Pottkorn)
Grill pølserne på medium varme mens de af og til drejes eller steg dem alternativt på panden. Skær pølsebrødende op og drys med revet ost. Påfør pølserne og drys igen. Til sidst slutter man af med whiskey sennep og popcorn.
Din perfekte hotdog er færdig!